Merkkinetti

Tämä osio on tarkoitettu yleiseksi keskustelupalstaksi www.merkkinetti.com:n kehittämiseksi yhdessä käyttäjien kanssa. Runsas palaute on ollut pääosin positiivista ja rakentavaa - kiitos siitä. Keskustelupalstalla on helpompi vastata kysymyksiin niin, että se tulee muidenkin nähtäväksi. Voit siis antaa risuja/ruusuja, ehdottaa kehittämisideoita tai muuten vain keskustella palvelun käyttämisestä/toiminnasta. Pyydän kuitenkin pysymään asiallisella linjalla, ettei ylläpidon tarvitse alkaa sensuroimaan asiattomia viestejä. Arvostella saa, mutta tehdään se tyylillä, eikö?

Virusvaara liikkeellä - (webmaster)
21-07-2003 18:11  
Internetissä riehuu tällä hetkellä paljon viruksia. VIruksen leviävät koneesta toiseen salamannopeasti. Suurin osa viruksista nappaa saastuneen koneen sähköpostiohjelmasta satunnaisesti jonkin viestin, otsikon ja vastaanottajan sekä lähettää näistä muodostetun viestin eteenpäin. Tässä suurin haitta on se, että henkilökohtaiset viestit saattavat päätyä aivan tuiki tuntemattomien ihmisten koneille. Lähtevän viestin mukaan virus kopioi itsensä liitteeksi, toivoen että huono-onninen vastaanottaja avaa liite-tiedoston ja uusi kone on jälleen saastutettu.

Suurin osa viruksista on suunniteltu Outlook Express -sähköpostiohjelmalle. Www-selaimen kautta luettava posti (webmail)sitä vastoin on onneksi tällä hetkellä melko immuuni hyökkäyksille. Silti kaikki epäilyttävät viestit tulee poistaa postilaatikosta, jotta niiden leviäminen katkeaa ainakin omalta osalta.

Tässä muutama lista, jolla voi ainakin vaikeuttaa virusten elämää.
1. Käytä selainpohjaista sähköpostia, mikäli palveluntarjoajalta sellainen löytyy. Hyvä keino on ainakin käydä tarkistamassa onko postissa tullut viruksia, ennen viestien hakemista Outlook Express -ohjelmaan.
2. Mikäli saat sähköpostiisi viestin, jossa on liite ja viestin sisältö on outo, ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA AVAA TAI TALLENNA LIITETTÄ! Varmista aina, että liitteenä tullut tiedosto on sellainen, että varmasti tiedät mitä se sisältää.
3. Heti saatuasi oudon viestin, tuhoa se pysyvästi koneeltasi. Pelkästään siirtäminen roskakoriin ei vielä riitä, vaan muista tyhjentää myös roskakorisi.
4. Mikäli olet epävarma koneesi terveydestä, aja jonkin tunnetun valmistajan tekemä puhdistustyökalu koneellasi. Ainakin seuraavat työkalut ovat todettu melko hyviksi:
- http://www.symantec.com/securitycheck/
- http://www.f-secure.com/sobig/ - Sivun oikeasta laidasta löytyy linkki f-sobig.exe

Tämän viestin tarkoitus ei ole antaa ohjeita virusten täydelliseen torjumiseen. Toivon, että tällä tavalla saamme ihmisten tietoon, miten tunnistaa virus ja miten kannattaa antaa ensiapua. Sähköisessä huutokaupassa on yleensä ihmisillä paljon kontakteja, joten Merkkinetin käyttäjäkunta on hyvä kohde viruksille.

Ylläpito

Vastaa

Käyttäjätunnuksesi:
Salasanasi:
Viesti:

[Etusivu] [Ilmoita uusi kohde] [Rekisteröidy] [Ohjeita] [Oma Sivusi] [Kohdepankit] [Keskustelu]


Copyright www.merkkinetti.com