Merkkinetti

Tämä osio on tarkoitettu yleiseksi keskustelupalstaksi www.merkkinetti.com:n kehittämiseksi yhdessä käyttäjien kanssa. Runsas palaute on ollut pääosin positiivista ja rakentavaa - kiitos siitä. Keskustelupalstalla on helpompi vastata kysymyksiin niin, että se tulee muidenkin nähtäväksi. Voit siis antaa risuja/ruusuja, ehdottaa kehittämisideoita tai muuten vain keskustella palvelun käyttämisestä/toiminnasta. Pyydän kuitenkin pysymään asiallisella linjalla, ettei ylläpidon tarvitse alkaa sensuroimaan asiattomia viestejä. Arvostella saa, mutta tehdään se tyylillä, eikö?

Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
25-07-2003 02:50  
Merkkinetissä on otettu käyttöön heinäkuun uudistukset:
- Oma leimasin
- Vakioviestit kohteiden kuvauksiin sekä sulkeutumisviesteihin
- Käyttäjäkohtaiset kohdepankit

Leimasin:
Käyttäjien Omalta Sivulta löytyy uusi kohta "leimaa". Painamalla uudesta linkistä, tallennetaan käyttäjästä aikaleima palvelimelle. Aikaleiman avulla kohteiden listauksissa sekä kohteiden hauissa merkintä [uusi] on kaikkien niiden kohteiden perässä, jotka on ilmoitettu edellisen leimausajankohdan jälkeen. Nyt käyttäjä siis näkee nopeasti kaikki kohteet, jotka on ilmoitettu edellisen käyntikertansa jälkeen.

Vakioviestit:
Käyttäjä voi määritellä Oman Sivun uudesta linkistä "Omat asetukset" vakioviestit sekä kohteidensa oletusaukioloajan. Myyjät voivat nyt määritellä kolmenlaiset vakioviestit - viesti joka näkyy huutajille kaikissa myyjän kohteissa, viesti joka lähetetään huutokaupan sulkeuduttua osana kohteen sulkeutumissähköpostia sekä viesti, joka näkyy käyttäjän kohdepankin etusivulla.

Kohdepankit:
Kohdepankit toimivat käyttäjien myymättömien huutokauppakohteiden suoramyyntilistoina, joissa kohteet ovat voimassa 6kk. Edut uudesta järjestelmästä ovat mm. seuraavat:
- Varsinaisessa huutokaupassa on ostajille vain uusia kohteita, sillä uudelleenkauppaaminen on siirretty kohdepankkien puolelle.
- Myyjien työ vähenee, kun vanhat kohteet siirtyvät puoleksi vuodeksi suoramyyntilistoille - ei enää jatkuvaa uudelleenkauppaamisrumbaa
- Ostajien on helppo ostaa samalta myyjältä useita kohteita samalla kertaa, jolloin postitukset halpenevat ja nopeutuvat.

Uusista ominaisuuksista on tarkemmin Ohjeita -sivulla ja viimeisimmässä jäsentiedotteessa.

Hyvää kesää toivottaen,
Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (Guderian)
25-07-2003 11:17  
loistavat uudistukset, toivottavasti kaupankäynti piristyy syksyn mittaan - tämä palvelu omaa luokkaansa.

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (tatkuu)
25-07-2003 13:37  
Jep. Kaikki kolme vaikuttavat todella käyttökelpoisilta. Saapa nähdä kuinka nopeasti muut plagioivat... ;)

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (topehko)
25-07-2003 17:08  
Todella hienot uudistukset, mutta..

-puoli vuotta on aika pitkä aika, olisi hyvä idea laittaa mahdollisuus "sulkea" kohde tuolta kohdepankista eli häviäisi lopullisesti. Sama sulkumahdollisuus normaaliin huutokauppaan kun joskus tulee vahingossa tehtyä vääränlainen ilmoitus (väärä kuva, otsikko tms.). Toki lisäyksellä voi ilmoittaa kohteen olevan väärä mutta tulisi siistimmän näköinen

Ja sitten mitä kautta pääsee suoraan jonkun henkilön kohdepankkia selaamaan??? Pääsin sinne vasta kun avasin oman pankin ja muutin osoiteriville toisen myyjän tunnukset. Joko näkö alkaa mulla pettää tai sitten nämä pitkät helteet pehmentävät ajatuksen kulkua.

Hauskat loppukesät kaikille!!!

T.Tommi

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (topehko)
25-07-2003 17:09  
Unohtakaa toi jälkimmäinen. En tainnut sitten osata heti lukea. =)

T.Tommi

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
25-07-2003 17:11  
Kiitokset kannustavista kommenteista!

Lähtökohtana uudistuksille oli parantaa verkkohuutokauppojen tilannetta nykyisestä. Suurin ongelma on, että samat kohteet pyörivät viikosta viikkoon eri huutokauppasivustojen listoilla jopa usean kerran kuukaudessa. Niiden seasta uusien löytöjen tekeminen on muuttunut miltei mahdottomaksi. Tähän toivottavasti tulee nyt ainakin jotain parannusta.

Kun syksy lähtee käyntiin, niin toivottavasti yhä uudet keräilijät löytävät myös Merkkinetin. Toivonkin, että täältä positiivisia kokemuksia saaneet kertoisivat palvelusta muillekin. Se on ainoa keino saada uusia ostajia ja myyjiä, jolloin myös keräilymateriaali monipuolistuu.

Jatketaan kehittämistä ja nautitaan kesän loppuhelteistä!

Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
25-07-2003 17:47  
Lisään sulkemisominaisuuden tänään ainakin kohdepankkiin, varsinaisen huutokaupan sulkemismahdollisuuden tarkistan ensi viikolla.

Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
25-07-2003 20:35  
Nyt onnistuu kohteiden poistaminen kohdepankista. Poistaminen tapahtuu kohteen kuvaus -sivulta napista "sulje kohde". Napin näkyminen edellyttää, että on kirjautunut sisään Merkkinettiin.

Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (jmakipaa)
31-07-2003 10:23  
Ilolla olen seurannut Merkkinetin ylläpidon aktiivisuutta ja todella hyödyllisten ominaisuuksien / toimintojen lisäämistä.

Kunhan vielä saataisiin ostajatkin laajamittaisesti liikkeelle, niin pian Merkkinetti voisi olla filatelian verkkohuutokauppa #1. Itse kannan korteni kekoon siirtämällä osan myyntikohteistani tänne.

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
31-07-2003 17:47  
Kiitos jälleen kannustuksesta ja hyvistä kohteistasi. Kehitystyö tapahtuu nyt jo (karvan verran) yli 400 rekisteröidyn käyttäjän voimin, joten hyvien ehdotusten ja palautteiden määrä on kattava. Harrastus antaa mahdollisuuden halpojen työtuntien käyttämiseen, jonka ansiosta aktiivisuus ei maksa mitään. =)

Verkkohuutokaupan potentiaali on nyt erinomainen. Tällä hetkellä käyttäjämäärät alkavat olla niin suuria, että johonkin tiettyyn aihealueeseen keskittyneitä sivustoja tarvitaan. Esimerkiksi Huuto.net on erinomainen järjestelmä, mutta kaikkien kohteiden ollessa samalla sivustolla on kohdemäärä sekä kävijämäärä kasvanut niin suureksi, että sitä ei enää pikkuinvestoinneilla hoideta. Tästä seuraa epävarma toiminta muuten hyvässä huutokaupassa. Merkkinetti on syntynyt juuri tälläistä "kuorman keventämistä" silmällä pitäen.

Toivotaan myös ostajien löytävän sivuston syksyllä. Tähän voimme kaikki myötävaikuttaa kertomalla sivustosta eteenpäin. Syksyllä pyrimme mainostamaan pienten resurssien puitteissa sivustoa jossain lehdessä tms, joten toivottavasti sitä kautta tavoitamme uusia keräilijöitä joukkoomme!

Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (topehko)
02-08-2003 11:02  
Tuli tänään mieleen että olisi hyvä lisätä palautteen anto myös kohdepankista myydyille kohteille.

Tulevaisuutta silmälläpitäen kun kohteita on huutokaupan puolella runsaammin olisi hyvä saada yläreunaan linkkekä joiden avulla saisi kohteet ko. ryhmässä aakkosjärjestykseen, lisäys, päättymis sekä hinnanmukaan järjestettynä. Aakkosellinen olisi noista tärkein ainakin mun mielestä koska se auttaa hyvinkin paljon kohteiden selaamista ja selkeyttää listausta.

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
02-08-2003 20:08  
Ehtotukset siirtyivät toteutuslistalla ja ensi viikolla ainakin osa niistä käytössä.

Ylläpito

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (webmaster)
13-08-2003 10:43  
Nyt myös huutokaupan kohteet voi myyjä sulkea. Sulkeminen tapahtuu kohteen sivulta, kunhan on kirjautunut omilla tunnuksilla Merkkinettiin.

Re. Uudistuksia Merkkinetin toimintoihin. - (martinah)
09-11-2004 09:18  
heips....

Vastaa

Käyttäjätunnuksesi:
Salasanasi:
Viesti:

[Etusivu] [Ilmoita uusi kohde] [Rekisteröidy] [Ohjeita] [Oma Sivusi] [Kohdepankit] [Keskustelu]


Copyright www.merkkinetti.com