Merkkinetti

Tämä osio on tarkoitettu yleiseksi keskustelupalstaksi www.merkkinetti.com:n kehittämiseksi yhdessä käyttäjien kanssa. Runsas palaute on ollut pääosin positiivista ja rakentavaa - kiitos siitä. Keskustelupalstalla on helpompi vastata kysymyksiin niin, että se tulee muidenkin nähtäväksi. Voit siis antaa risuja/ruusuja, ehdottaa kehittämisideoita tai muuten vain keskustella palvelun käyttämisestä/toiminnasta. Pyydän kuitenkin pysymään asiallisella linjalla, ettei ylläpidon tarvitse alkaa sensuroimaan asiattomia viestejä. Arvostella saa, mutta tehdään se tyylillä, eikö?

missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (maras)
28-08-2003 11:40  
kesä on pikkuhiljaa ohi, mutta tällä palstalla ei tunnu tapahtuvan mitään. mistä tämä johtuu? ovatko kaikki systeemin ja huuto netin puolella? pitäisikö tätä foorumia kehittää? ehdotukseni on, että euron minimi hinta poistuu ja kohteet voisi hinnoitella vaikka 10 sentistä ylöspäin.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (webmaster)
29-08-2003 08:51  
Suurin syy hiljaisuuteen on selvästi ihmisten tietämättömyys Merkkinetin olemassaolosta. Hyvin usein törmää ihmisiin, joilla tämä sivusto on aivan uusi nimi - ovathan kaikki vuosien varrella oppineet Huuto.netin ja Systeemi.netin käyttöön. Sitkeällä mainostyöllä ihmiset toivottavasti löytävät huutokaupan, siihen voivat kaikki käyttäjät vaikuttaa omalta osaltaan kertomalla ystäville sivustosta.

Euron minimihinta on se syy, miksi Merkkinetti alun perin perustettiin. Mikäli se poistettaisiin, tulisi tästä sivustosta Huuto.net:n kopio, jota on turha enää uudestaan tehdä. Tarkoitus on nimenomaan pitää kohdemäärät pienempänä, joka onnistuu rajaamalla ns "massatavara" muihin huutokauppoihin. Ainakaan näillä näkymien ei euron minimista olla luopumassa, mutta jatkossa filtteriominaisuuksien myötä mahdollisesti halvoillekin kohteille avautuu täällä markkinat.

Ylläpito

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (metsis)
31-08-2003 17:29  
Jos noita senttikohteita huutokauppaan välttämättä halutaan, ne voisi pistää omaan osastoonsa.
Uutena käyttäjänä kiinnitin nimenomaan huomiota siihen, että kohteet ovat 'järkeviä'.
HM

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Guderian)
02-09-2003 21:14  
tuo euron minimi on ehdottomasti hyvä asia, toivottavasti se säilyy !!

Ostajia ilmestyy kunhan on myytävää - olen odotellut muutaman kuukauden erään lupaamia futiskohteita...

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (kr9821)
04-09-2003 16:18  
Lyhyen kokemuksen perusteella voin sanoa että ostajia puuttuu. Sama kohde nousee systeemissä korkeammalle. Auttaisiko mainonta kerhoihin tai postimerkkilehtiin (jos huolivat omaa huutokauppaa peläten)? Pääasia ettei homma tukehdu liian kalliisiin kohteisiin!

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (webmaster)
05-09-2003 11:07  
Mainostusta alan lehtiin ja kerhoihin on harkittu. Lokakuussa tullee Merkkinetistä tietoa laajemmallekin kohdeyleisölle, tavoittaen toivottavasti myös "perinteiset" keräilijät, jotka eivät vielä nettikauppaan ole mukaan lähteneet.

Taloudelliset resurssit riittävät tällä hetkellä vasta palvelinvuokraan, joten laaja-alaista kampanjaa emme toi toteuttaa. Pienet koekampanjat kuitenkin toteutamme ja toivotaan siten lisää porukkaa joukkoomme!

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (jani)
08-09-2003 15:08  
Näin teette halvan ja tehokkaan mainoskampanjan.
Huutoon isohko kasa kohteita myyntiin mahdollisesti siten että täältä löytyy vastaavia kohteita. Kohteiden kuvaukseen tieto että osoitteesta merkkinetti, com löytyy lisää vastaavia kohteita.
Myös aina kaupan voittajille osoite tänne.
Näin saatte lisää ostajia.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Guderian)
11-09-2003 16:57  
Miten olisi asiakashankintakampanja. Rekisteröitymislomakkeessa olisi kohta "suosittelijan" tunnukselle. Kun jonkun suosittelun pohjalta tulee uusia asiakkaita, voisi siitä antaa jotain pientä. Tietysti uuden asiakkaan täytyisi ensin aktivoitua ostamalla ennenkuin mitään palkkiota siitä saisi...

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (webmaster)
12-09-2003 11:36  
Merkkinetin käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti tälläkin hetkellä. Keskimäärin yhden käyttäjän päivävauhdilla tulee lisää asiakkaita.

Merkkinetti tulee lähestymään syksyn aikana keräilijöitä kirjeitse suoraan kerhoihin sekä yhdellä mainoksella alan lehdessä. Valitettavasti näillä tavoitetaan lähinnä vasta filatelia ja korttien alueet, mutta ei muita. Tästä syystä nykyisten käyttäjien aktiivisuus on etusijalla Merkkinetin tunnettavuuden parantamisessa.

Guderianin ehdottama kampanja kuulostaa ihan järkeenkäypältä, mutta ainoa mitä voi suosittelijalle luvata, on ilmaista myyntisaldoa. Tämä hyödyttää vasta, mikäli suosittelija on itse myymässä keräilymateriaalia. Harkitaan siis tätäkin vaihtoehtoa.

Tällä hetkellä on neuvotteluissa pieni mainoskampanja Merkkinetin sivuille, joilla Merkkinetin palvelumaksut siirtyisivät mainostajalle. Tällä pienellä mainostuella takaisimme palvelun pääpiirteisen ilmaisuuden, jolloin kilpailukyky toivon mukaan paranisi tämän hetken ilmaispalveluiden kanssa.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (maras)
08-10-2003 11:01  
Syksy on jo pitkällä ja tällä palstalla hiljaisuus senkun jatkuu. Missä mennään tämän palstan mainonnan suhteen? On pikkuhiljaa turhauttavaa käydä katsomassa kun niin harvoissa kohteissa on kiinnityksiä. Se kertoo tämän palstan tunnettavuudesta. Selitys ei ole se paljonko palstalla käy vierailijoita / päivä. Minäkin käyn vähintään kolmesti päivässä ja aina sama tilanne.
Esim fdc-osastolla 8.10.klo 11.00 31 myytävänä kohdetta ja yhteen niistä on huutoja. Minä ainakin siirrän osto- ja myynti toimintani virkeimmille areenoille.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Guderian)
08-10-2003 12:22  
Onko postimerkkiliikkeiltä kysytty halukkuutta yhteistyöhön - mainoksen lisäksi yritys voisi tehdä viikoittain vaihtuvan erikoistarjouksen jota ei saa muuta kautta. Ehkä liikkeet olisivat kiinnostuneet tarjoamaan myös isompia eriä ja kokoelmia tätä kautta. Tämän palvelun käyttöjärjestelmä on täysin omaa luokkaansa, jota kannattaisi hyödyntää mainonnassa. Rakentavia ideoita on varmasti enemmän kuin tällä hetkellä täällä on tuotu esille. Yksi ajatus mikä helpottaisi isompia myyjiä olisi perustaa heille oma kauppa merkkinetin sisälle- tyyliin Ebay - kaupan rakenne voisi olla samantyylinen kuin jo nyt on tuo osastorakenne. Vielä yksi pieni kehitysidea: filateelinen kirjallisuus voisi olla tuon muu filatelia tilalla !!!!!!!

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Guderian)
08-10-2003 14:50  
Unohdin laittaa tuohon edelliseen viestiin tuosta kaupasta että nykyinen nimi kohdepankki on mielestäni hieman negatiivinen jonka vuoksi nimenvaihtoa kannattaisi harkita. Muutenhan tuo toiminnoiltaan on sama asia kuin Ebay-store !!

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (webmaster)
09-10-2003 15:44  
Verkkopalvelun tunnetuksi tekeminen ei ole niin helppo asia kuin voisi kuvitella. Ihmiset ovat ajan myötä oppineet käyttämään tiettyjä palveluita ja niistä "pois oppiminen" vaatii erittäin paljon. Valitettavasti tähän ei aina auta edes uudemman ja paremman alustan kehittäminen, sillä usein puolustetaan sitä omaa järjestelmää, jota on aina käytetty.

Vapaa kilpailu on hyvä asia. Tämä takaa kuluttajille valinnanvapauden siitä, mitä palvelua käyttävät. Ymmärrettävästi esim Systeemi.net tuhannella 10 sentin huudolla näyttää vilkkaammalta kuin tämä sivusto, mutta onko se kaikkien kannalta tarkoituksenmukaista? Merkkinetin tarkoitus on tarjota markkinapaikka kohteille, joiden ei toivota hukkuvan massan sekaan.

Postimerkkiliikkeet eivät helpolla lähde mukaan nettihuutokauppoihin. Katteet nettimyynnissä ovat aivan eri luokkaa kuin katutasossa - tämä on täysin ymmärrettävää. Vuokran maksamisen eteen pitää netissä myydä erittäin paljon kohteita pitääkseen liiketoiminnan kannattavana. Toisaalta luppoajan myymälässä voisi käyttää asettamalla kohteita myös Merkkinettiin? Mikäli halukkaita tälläiseen kokeiluun on, ottakaa toki yhteyttä ylläpitoon. Massamyyjille on aina neuvoteltavissa kustannustehokas ratkaisu!

Kohdepankki-nimi ei ole kovinkaan pitkän pohdinnan tuloksena syntynyt. Idea vain oli "tallettaa" kohteensa tiedot, jotta ei tarvitse esim kolmen viikon välein käydä uusimassa satoja kohteita myyntiin. Tämä talletusidea on siis nimessä pääosassa.

Tällä hetkellä rekisteröityneitä käyttäjiä on 480kpl. Mikäli jokainen käyttäjistä kertoo Merkkinetistä 5 keräilijystävälle, on meitä kohta koossa 2400. Kun kaikki nämä kertovat vielä 5 uudelle ystävälle, niin olemme jo suurpalvelu. =)

Näitä lukuja pohtiessa, muistakaa kertoa Merkkinetistä myös ystävillenne!

Ylläpito

P.S. Kuten aiemmassa viestissäni mainitsin, niin syksyn aikana tulee yksi mainos keräilyalan lehteen. Tämän lisäksi kerhoihin otetaan yhteyttä... Odotetaan ja toivotaan parasta!

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Guderian)
09-10-2003 17:17  
Nimi on makuasia mutta mielestäni kauppahuone olisi toimivampi nimi. Kauppahuoneeseen voisi laittaa myös tilaa 3-5 linkille joihin myyjät voisivat laittaa omat suosikkinsa. Mitään laajaa linkkisivustoa on turha tehdä koska filatelia.net on riittävän laaja ja suurin osa tietänee noista sivuista. Aktiivinen sivusto houkuttelee kävijöitä, niinpä ideoita pitäisi suunnata nimenomaan siihen suuntaan. Olisiko ideaa laittaa pääsivulle "päivän kohde" tai "viikon kohde" -linkki johon voisi ostaa tilaa (edullisesti) jollekin tietylle kohteelle ??!! Toinen vaihtoehto on että ylläpito valitsee sattumanvaraisesti kohteen viikoittain !!??

Tuo yritysten mielenkiinnon puute nettikauppaa kohtaan on käsittämätön ilmiö kun ottaa huomioon esim. Ebay:ssä tapahtuvaa kaupan määrää. Uskon kyllä että osa yrityksistä olisi kiinnostunut asiasta mikäli toiminnasta ei koidu heille merkittävää ajan käyttöä. Asia on todella helposti ratkaistu kauppahuoneella jossa he ilmoittavat millä aikavälillä he tarkistavat kauppatapahtumat sekä miten toimitus tapahtuu.. rohkeasti vain ottamaan suoraa yhteyttä liikkeisiin - asiakkaana ei oikein viitsisi lähestyä kauppoja merkkinetin nimissä........

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (jani)
09-10-2003 21:19  
Jos lisää asiakkaita ja myyjiä haluatte niin keskittäkää kalastus huuto. netin ja systeemin käyttäjiin. Mainos alan lehdessä on rahan haaskausta.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Jani)
25-10-2003 00:46  
Vielä tuosta muiden sivustojen asiakkaiden kalastelusta LOPETTAKAA SPÄMMÄÄMINEN
vaikutus on justiinsa päivastainen.

pistäkää mielummin ilmoituksia kilpailijoille ja sieltä linkkiä tänne.

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (webmaster)
25-10-2003 15:28  
Ylläpidon on otettava kantaa edellä mainittuun kommenttiin, jotta väärinkäsityksiä ei synny.

Merkkinetti ei ole lähettänyt muille kuin rekisteröityneille käyttäjille sähköpostia, joten spämmäämisestä ei voida puhua. Käyttäjille lähetetään muutama tiedotusviesti vuodessa, joka ei ole mainostusta vaan yleisestä asioista tiedottamista. Mikäli joku kolmas osapuoli tietämättämme harrastaa nimissämme spämmäämistä, toivomme vinkkejä minkälaisesta asiasta on kyse.

Spämmääminen mm. Systeemi.net:n pikkuikkunassa on meidän kannaltamme erittäin ikävä asia. Emme itse ole tästä vastuussa, vaan joku toimii oma-aloitteisesti ja kuten Jani mainitsi, tästä on vain harmia. Ylläpito on pahoillaan siitä, että joskus asiatonkin keskustelu saatetaan yhdistää Merkkinetin ylläpitoon. Tässä vaiheessa todettakoon, että Merkkinetillä ei ole osaa eikä arpaa kirjoitteluun, jota tapahtuu muualla kuin täällä keskustelupalstalla.

Kolmas asia vielä koskee postimerkkilehden mainosta. Tällä hetkellä samat ihmiset pyörivät nettihuutokaupoissa päivästä toiseen. Huuto.net:n tai Systeemi.net:n käyttäjien kalastus ei ole tarkoituksenmukaista. Mikäli he haluisivat Merkkinettiin siirtyä, olisivat he jo niin tehneet. Keräilymaailmassa sen sijaan on vielä valtaosa ihmisistä niitä, jotka eivät ole netissä kauppaa käyneet. Tämän vuoksi tahdommekin tiedottaa perinteisissä medioissa uudesta vaihtoehdosta, jotta saisimme nettikeräilyyn yhä enemmän ihmisiä.

Tämä viesti tuntui paisuvan pitkäksi, mutta Merkkinetti haluaa painottaa, että noudatamme sekä markkinoinnissa että tiedotuksessa hyviä tapoja, joita netin yleisen käytettävyyden kannalta kaikilta odotetaan.

Ystävällisin terveisin,
Ylläpito

Re. missä kaikki huutajat / myyjät luuraavat? - (Apina)
12-10-2005 18:58  
Kyllä myisin täällä heti kun saisin kuvat mukaan

Vastaa

Käyttäjätunnuksesi:
Salasanasi:
Viesti:

[Etusivu] [Ilmoita uusi kohde] [Rekisteröidy] [Ohjeita] [Oma Sivusi] [Kohdepankit] [Keskustelu]


Copyright www.merkkinetti.com