Merkkinetti.com on On-line keräilyhuutokauppa, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Rekisteröityneet käyttäjät voivat jättää myyntiin omia keräilykohteitaan sekä tehdä tarjouksia muiden myymiin kohteisiin. Palveluun rekisteröityminen on maksutonta ja se oikeuttaa tarjousten tekemiseen muiden myymiin kohteisiin. Merkkinetti.com:ssa on myös kaikille käyttäjille avoin Kohdepankki, jonne käyttäjät voivat tallettaa suoramyyntiin huutokaupassa myymättömäksi jääneitä kohteitaan. Kohdepankin käytöstä veloitetaan pieni kohdemaksu myyjältä myytyjen kohteiden osalta, 0,10€.

Palvelun perusajatus on luoda Internetiin turvallinen kauppapaikka keräilijöille. Sivusto on keskittynyt vain keräilymateriaaliin, joka rajaa käyttäjäkunnan puhtaasti keräilijöihin, jättäen kaiken muun asiaankuulumattoman pois. Olemme määrittäneet minimipohjahinnaksi 1 euron, jolla saadaan karsittua pois niin sanottu massamateriaali, joiden sekaan laatukohteet usein hukkuvat. Minimipohjahinnan sekä kohdemaksun suuruutta tullaan seuraamaan ja tulemme muuttamaan sitä suuntaan tai toiseen, mikäli käytäntö osoittaa sivuston täyttyvän liiallisesta kohdemäärästä. Käyttäjät, jotka ovat maksaneet ensimmäisen laskunsa ajallaan, saavat merkinnän tarkistetuista yhteystiedoista. Tarkistetut tunnukset varustetaan papukaijamerkillä, joka osoittaa käyttäjätunnuksen yhteystiedot oikeiksi muille käyttäjille. Myös ostajilla on mahdollisuus papukaijamerkkiin, mikäli palautesaldo kasvaa yli 50 pisteen.

MITÄ PALVELUN KÄYTTÖ MAKSAA JA MITEN MAKSUT SUORITETAAN?

- Merkkinetti.com:iin rekisteröityminen ei maksa mitään.
- Merkkinetti.com:ssa myytäviin kohteisiin tarjoaminen ei maksa mitään.
- Merkkinetti.com:n huutokaupassa myydyt kohteet eivät maksa myyjälle mitään.
- Merkkinetti.com:n kohdepankista myydyt kohteet maksavat myyjälle 0,10 euroa/kpl

TÄSSÄ OHJEESSA VIELÄ:

- MITEN REKISTERÖIDYN?
- MITEN JÄTÄN OMIA KOHTEITANI MYYNTIIN HUUTOKAUPPAAN?
- MITEN VOIN TARJOTA MUIDEN MYYMIIN KOHTEISIIN?
- MITEN VOIN SELATA VANHOJA KOHTEITANI?
- MIKÄ ON KOHDEPANKKI?
- MITEN SAAN OMAN KOHDEPANKIN?
- MITEN VOIN ANTAA PALAUTETTA KAUPPAKUMPPANILLENI?
- MIKÄ ON LEIMASIN?
- MITEN VOIN MUUTTAA YHTEYSTIETOJANI?
- MITEN TOIMIN ONGELMATILANTEISSA/OTAN YHTEYTTÄ YLLÄPITOON?
- KUKA PALVELUA YLLÄPITÄÄ?

- MIKSI EN PYSTY KIRJAUTUMAAN SISÄÄN JÄRJESTELMÄÄN?
- MIKSI EN SAA SÄHKÖPOSTIA KOHTEEN SULKEUTUMISESTA?
- MIKSI EN SAA JÄTETTYÄ TARJOUSTA KOHTEESEEN?

1. MITEN REKISTERÖIDYN MERKKINETTI.COM:N KÄYTTÄJÄKSI?

Merkkinetti.com:n käyttäjäksi voi rekisteröityä kuka tahansa, joka haluaa ostaa tai myydä keräilytavaraa. Rekisteröityvän käyttäjän on oltava luonnollinen henkilö, yritys tai myy yhteisö, jolla on voimassa oleva postiosoite. Rekisteröityminen on maksutonta.

  Rekisteröityminen vaiheittain:
1. Klikkaa Merkkinetti.com:n vasemmasta palkista painiketta Rekisteröidy.
2. Valitse haluamasi käyttäjätunnus sekä täytä muut vaadittavat kohdat lomakkeen ohjeiden mukaan.
3. Kun olet täyttänyt lomakkeen tiedot, paina nappia Lähetä rekisteröinti.
4. Ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään vahvistus rekisteröitymisestä, jossa näkyy valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana.
5. Kaupankäynnin voit aloittaa välittömästi rekisteröinnin jälkeen. Jos haluat muuttaa yhteystietojasi myöhemmin, voit tehdä sen kohdasta "Oma Sivu".

 

2. MITEN JÄTÄN OMIA KOHTEITANI MYYNTIIN HUUTOKAUPPAAN?

Merkkinetti.com:n rekisteröityneet käyttäjät voivat jättää kohteitansa myyntiin muiden käyttäjien huudettavaksi.

Kohteiden jättäminen myyntiin huutokauppaan ei maksa myyjälle eikä ostajalle mitään.

  Kohteiden myyntiin jättäminen vaiheittain:
1. Klikkaa Merkkinetti.com:n vasemmasta palkista painiketta Uusi kohde.
2. Jos et ole kirjautunut sen hetkisellä istuntokerralla vielä Merkkinetti.com:iin, sinulta kysytään ensin käyttäjätunnistustietoja.
3. Aukeavalta sivulta voit valita, haluatko jättää kohteesi myyntiin kuvallisena vai ilman kuvaa.
4. Seuraavaksi sinua pyydetään täyttämään kohteesi tiedot aukeavaan lomakkeeseen ohjeiden mukaisesti.
5. Kun olet täyttänyt kohteesi tiedot, paina Esikatselu, jolloin voit tarkistaa kohteesi tiedot ennen lopullista lähettämistä.
6. Jos kohteen tiedot näyttävät oikeilta, paina Hyväksy. Jos haluat vielä muokata kohteen tietoja, paina Takaisin tai selaimen Takaisin-nappia.
7. Lopuksi saat vahvistuksen, onnistuiko kohteen lisääminen listoille.

TERMEJÄ:

Pohjahinta: Lähtöhinta, josta kohteen huutokauppaaminen aloitetaan. Ensimmäinen tarjous on siis tämän suuruinen.
Osta Heti -hinta: Hinta, jolla myyjä on valmis luopumaan kohteestaan heti. Mikäli Osta Heti -hinta on määritelty, päättyy kohteen huutokauppa heti ensimmäisen rajahinnan ylittäneen tarjouksen jälkeen. Mikäli hintaa ei tavoiteta, on myyjä silti velvollinen myymään kohteen korkeimman tarjouksen tehneelle huutajalle huutokaupan päättyessä.
Minimikorotus: Määrittää pienimmän mahdollisen korotuksen kohteeseen.

 

3. MITEN VOIN TARJOTA MUIDEN MYYMIIN KOHTEISIIN?

Merkkinetti.com:ssa rekisteröityneet käyttäjät voivat maksutta tehdä tarjouksia muiden myymiin kohteisiin.

  Kun olet löytänyt kohteen, johon tahdot jättää tarjouksen:
1. Täytä kohteen kuvauksen alalaidassa olevat kohdat Käyttäjätunnus, salasana ja tarjouksesi.
2. Jos olet varma tarjouksestasi, paina Tarjoa!
3. Lopuksi saat vahvistuksen tarjouksen teon onnistumisesta.

 

4. MITEN VOIN SELATA SULKEUTUNEITA HUUTOKAUPPOJANI?

Rekisteröityneidein käyttäjien myymät kohteet sekä ne kohteet, joihin käyttäjä on tarjonnut säilytetään 30 vuorokautta huutokaupan sulkeutumisen jälkeen. Näiden kohteiden tiedot löydät "Oma sivu" -sivun kautta.

5. MIKÄ ON KOHDEPANKKI?

Kohdepankki on jokaisen käyttäjän henkilökohtainen myyntiosio niille kohteille, jotka eivät ole menneet kaupaksi huutokaupan aikana. Tällä pyritään poistamaan myyjältä se suuri työ, joka kuluu vanhojen kohteiden pyörittämiseen muutaman viikon välein. Samalla on pyrkimys rauhoittaa huutokauppa vain uusille kohteille, jonka jälkeen kohde siirtyy puoleksi vuodeksi kohdepankkiin odottamaan mahdollista ostajaa. Tämä palvelee myös ostajaa, jonka ei tarvitse kahlata samoja kohteita viikkokaupalla läpi. Kohdepankissa on käytössä samat osastojaot, kuin varsinaisessa huutokaupassa.

Kohdepankin kohteet pysyvät kohdepankissa puoli vuotta. Mikäli kohteeseen löytyy ostaja, tapahtuu osto suoramyyntinä. Ostotapahtuman jälkeen lähetetään sähköpostiviestit ostajalle ja myyjälle sekä kohteen tiedot tallennetaan Omalle Sivulle kuukauden ajaksi kaupan päättymisestä. Mikäli puolen vuoden aikana ei ostajaa löydy kohteelle, poistuu kohde listoilta ilman, että sen tiedot tallentuvat Omalle Sivulle. Käyttäjä voi määritellä Omat Asetukset -kohdasta Omalta sivulta viestit, jotka näkyvät muille käyttäjille heidän vieraillessaan kohdepankissasi. Samoin voit personoida viestin, joka lähtee ostajalle kohdepankin kohteista. Tämä nopeuttaa sekä ostaja että myyjän puolesta kaupankäyntiä.

Kohdepankissa on toiminnot pidetty tarkoituksella yksinkertaisina. Hakutoiminnot ja muut huutokauppamaiset toiminnot on karsittu, jotta palvelu pysyisi nopeana. Lisätoimintoja tehdään resurssien rajoissa, pääideana kuitenkin pidetään palvelun nopeutta ja helppoutta.

6. MITEN SAAN OMAN KOHDEPANKIN?

Kohdepankki on kaikille käyttäjille ilmainen. Jokaisen käyttäjän pankkiin mahtuu 500 kohdetta. Omaan kohdepankkiin saa siirrettyä kohteita Omalta Sivulta löytyvien suljettujen kohteiden listalta. Suljettujen kohteiden kuvauksessa on mahdollista muuttaa kohteen myyntihintaa sekä lisätä oma arkistointitunnus kohteelle ennen pankkiin siirtämistä. Kohdepankkiin voi siirtää vain kohteita, joihin ei ole tullut huutoja/ostajaa varsinaisen huutokaupan aikana. Mikäli 500 kohteen saldo ei riitä, on mahdollista ostaa kohdepankista lisätilaa 500 kohteen erissä, kertamaksu 12e/500 kohdetta. Lisätilan osto tapahtuu siinä vaiheessa, kun kohdepankin saldo on täynnä.


7. MITEN VOIN ANTAA PALAUTETTA KAUPPAKUMPPANILLENI?

Kaupankäynnin jälkeen voit antaa kaupankäyntinne sujuvuudesta palautetta kauppakumppanillesi. Palaute voi olla positiivista, neutraalia tai negatiivista. Käyttäjän pistesaldo kasvaa muiden käyttäjien antamien palautteiden mukaan. Positiivisesta palautteesta saldo kasvaa yhdellä, negatiivisesta saldo laskee yhdellä. Muut käyttäjät voivat tarkistaa myyjän pistesaldon ja näin ollen päätellä kuinka luotettava myyjä on. Myös myyjä voi tarkistaa ostajan palautteen kaupan päätyttyä. Palautejärjestelmä siis palkitsee hyvin kauppansa hoitaneet positiivisella saldollaan.

  Kaupan päätyttyä voit antaa kauppakumppanillesi palautetta seuraavasti:
1. Siirry omalle sivullesi painamalla vasemmasta palkista Oma sivu ja anna tunnistetietosi.
2. Oman sivun alalaidasta voit valita päättyneen kohteen, josta haluat antaa palautetta.
3. Päättyneen kohteen sivun alalaidassa on linkki Anna palautetta kauppakumppanillesi
4. Valitse palautteen tyyppi ja kirjoita vapaamuotoinen kommentti. Paina lopuksi Anna palaute.
5. Saat vahvistuksen palautteen antamisen onnistumisesta. Tämän jälkeen palautteesi tallennettiin.
6. Järjestelmä merkitsee kohteen tietoihin, että olet antanut palautetta kauppakumppanillesi. Tämä estää käyttäjiä antamasta vahingossa kahta kertaa palautetta samasta kohteesta.


8. MITEN VOIN MUUTTAA YHTEYSTIETOJANI?

Jos yhteystietosi muuttuu, voit muuttaa ne Omalta sivultasi. Löydät linkin tietojen muuttamiseen yhteystietojesi alta. Linkin takaa aukeavalta sivulta voit muuttaa tarvittavat yhteystiedot sivun ohjeiden mukaisesti.

9. MIKÄ ON LEIMASIN?

Leimasin toimii "kellokorttina" käyttäjille. Leimasimen idea on helpottaa uusien kohteiden löytämistä huutokauppalistoilta. Leimaamisen jälkeen kohdelistauksissa näkyy kaikkien niiden kohteiden perässä teksti [uusi], jotka on ilmoitettu leimaamisen jälkeen. Kun leimaat jokaisen vierailukerran päätteeksi leimasimella, seuraavan kerran tullessasi palveluun erotat nopeasti viimekertaisen käyntisi jälkeen ilmoitetut kohteet.


10. MITEN TOIMIN ONGELMATILANTEISSA?

Jos sinulle tulee ongelmia palvelun kanssa, voit ottaa yhteyttä ylläpitoon "Ota yhteyttä" -sivulta. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen yhteystietojesi kanssa, pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti ja auttamaan ratkaisemaan ongelman.


11. KUKA PALVELUA YLLÄPITÄÄ?

Merkkinetti.com on suunniteltu ja toteutettu opiskeluprojektina, jonka on tehnyt Tampereen Teknillisessä Korkeakoulussa opiskeleva ohjelmistotuotannon opiskelija. Palvelun tarkoitus ei ole kerätä taloudellista voittoa, vaan kattaa hinnoittelullaan juoksevat kulut palvelun ylläpidosta. Koska sivustot toimivat samalla opiskelumateriaalina, Merkkinetti.com on jatkuvan kehityksen pohjana. Kehityksellä tarkoitetaan tulevaisuudessa panostamista sivuston laatuun, palveluihin sekä toimintavarmuuteen. Merkkinetti.com:in ei ole tarkoitus olla "hetivalmis" kaupallinen sovellus, vaan ympäristö, jossa käyttäjien kanssa vuorovaikutuksessa kehitetään kohtaamispaikkaa keräilijöille. Jokainen käyttäjä voi omalta osaltaan parantaa palvelun laatua kertomalla mielipiteensä/palautteensa "Ota yhteyttä" -sivulla. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen yhteystietojesi kanssa, pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti viestiisi.

 

12. MIKSI EN PYSTY KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN?

Kirjautuminen vaatii, että selaimesi tukee sekä hyväksyy evästeet. Evästeet ovat pieniä apupaketteja, joiden avulla kirjautuminen tarvitsee tehdä vain kerran / istuntokerta. Yleisin syy kirjautumisen epäonnistumiseen on se, että selain ei hyväksy evästeitä. Tarkista selaimesi asetuksista, että selain hyväksyy evästeet. Microsoft Internet Explorerissa löydät asetukset valikosta Työkalut --> Internet-asetukset --> Tietosuoja. Tietosuojataso tulee olla asetettuna kohtaan Normaali, jotta merkkinetti.com:n evästeet sallitaan.

 

13. MIKSI EN SAAN SÄHKÖPOSTIA KOHTEEN SULKEUTUMISESTA?

Kohteet merkitään suljetuiksi vasta, kun joku käyttäjistä käy avaamassa kohteen kuvauksen sulkeutumisajan jälkeen. Ylläpito sulkee kohteita muutaman kerran päivässä. Voit myös itse käydä sulkemassa kaupan avaamalla kohteen sivun. Merkkinä kohteen sulkeutumisesta, sivun alalaidassa lukee punaisella "Kohde on nyt suljettu".

 

14. MIKSI EN SAA JÄTETTYÄ TARJOUSTA KOHTEESEEN?

Useat käyttäjät ovat kohdanneet ongelmia tarjouksen jättämisessä. Yleisin ongelma on ollut pilkun käyttäminen tarjouksessa pisteen sijaan. Merkkinetin järjestelmä käyttää desimaalilukujen esittämiseen pistettä ja ei hyväksy pilkulla esitettyjä lukuja.